Program Vlade

Kada sam prvi put čuo, nisam mogao da verujem. A onda sam primetio po pisanju (i prikazivanju) medija da je nastupio nekakav interregnum, zatišje (pred buru?), sve je stalo dok… dok… Ali, zašto “interregnum” kad je, ako ćemo iskreno, isti vladar i “pre i posle”? Zato što je “sve stalo” jer Gospodin* Aca piše program vlade!

Image

Ako se piše novi “program vlade”, to znači da će da se razlikuje od starog (ako ga je uopšte i bilo)!! A to dalje znači da je to kao da se “menja vladar”. Zbog toga: interregnum! Sem toga, zašto Gospodin Aca piše (novi?) program vlade ako još nije zvanično postavljen za mandatara? Interesuje me i šta će da misle navijači (glasači) SNS-a kad saznaju da su “glasali za jedan program” (idemo desno), a dobili možda “suprotan program vladavine” (idemo levo)! Ups, zaboravih, za “program”, ako ga uopšte ima, glasaju ljudi koji razmišljaju, dok “ovi drugi” glasaju za “vladara”, bez obzira kakav mu je program i da li ga ima! Bitno je samo: “‘apsi, Aco!”…
Pitam se i koliko će ovog puta da bude “stubova spoljne politike”: 5? 17?!
Zaključak bi mogao da bude: Gospodina Acu pritiskaju! Rusi, Ameri, Nemci, Britanci, Holanđani, Arapi, Španci, Kenijci, Marokanci, Meksikanci, Kolumbijci… možemo samo da kažemo: “zaiskali ste – evo vam ga”!!!
Gospodine Aco, očigledno je da niste bili spremni za ovo što ste dobili: ni plana, ni ljudi!!!… Kori “nema jeftine dnevne struje” Udovički?… “strani stručnjaci” (kobajagi) kao konsultanti ili ministri??? Apsolutna vlast = apsolutna odgovornost!! Nema više izgovora: “ucenjuje nas koalicioni partner”
Ali, da se vratim na “program”. Da li ga je do sada (prethodne dve godine) uopšte bilo? Da li se “opšte tačke” (1. Borba protiv korupcije i kriminala, 2. bolji život, 3. povećanje zapošljavanja…) menjaju nečim konkretnim što konačno liči na program?? Do sad ne videh da se iko pridržava “prvog serviserskog zakona: ako nešto radi kako treba – ne “popravljaj” ga!!” Ne videh da iko razmišlja o ponovnom aktiviranju “SDK” da bi se tokovi novca vratili u legalno i da već jednom raskrstimo sa “ofšor” (na engleskom: “trange-frange”) kompanijama… Nisam čuo da iko razmišlja o povratku na “staro pravosuđe” i “staro zdravstvo”: na sistem na koji se niko nije žalio! Ponekad “pogrešno sprovedene reforme” više unazađuju, nego povratak na prethodno (staro) koje je funkcionisalo kako treba. Novo po svaku cenu, promene po svaku cenu nisu dobri!
Da ponovim: Ako nešto radi kako treba – ne pipaj!!!

ImageAli, to je samo moje skromno razmišljanje! “Kako mali Perica zamišlja program vlade”. Najverovatnije nemam blage veze kako funkcioniše “visoka politika” i “planiranje državnog funkcionisanja”! Zbog takvog skromnog razmišljanja, usled nedostatka informacija (jer je sve “državna tajna”: razvodi, venčanja, koje s kim u vezi, ko je kome u vladi kakav rod, koliko šta košta, gde se i kako troše pare…), odlučio sam da budem iskren i dosledan kao i do sada: ne sviđa mi se ni “veće” ni “manje zlo” i do daljnjeg precrtavam sve do jednog!!

moje glasačko pravo!!

 

______________________________
* Ovo “gospodin” mi je uvek smešno, podseća me na “gospodin Legija”, “gospodin Gumeni”, “gospodin Budala”, “gospodin Koštunica”…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s