Uticaj kiseonika na teoriju zavere

Provedoh nekoliko dana na placu, na čistom vazduhu i moram da zaključim da je kiseonik jedan veoma opasan gas. Utiče na razmišljanje „malog Perice“ na prosto neverovatan način!
Elem, po povratku u „informisanu stvarnost“, saznadoh da će skupština da počne sa radom oko sedmog aprila, a da je formiranje vlade planirano za kraj aprila. Krenem sa čitanjem štampe i gledanjem vesti na TV-u (zadovoljstvo koje sam sebi uskratio pet dana) i sve nešto nailazim na teorije o „mogućim koalicijama“: „ovaj bi ušao“, „ovaj bi izašao“, „ovaj se nudi da mu uđu“ – a onda onaj nakupljeni kiseonik počne da rovari po „malim sivim ćelijama“ (H.Poirot)…

A šta ako Aci uopšte ne pada na pamet da bude PREMIJER?!
S obzirom na to koliko želi da bude „sveprisutni car careva“, za njega bi idealno bilo da je PREDSEDNIK SKUPŠTINE.

ImageZašto?

Prvo: u slučaju „daleko bilo“ (nešto se desi Grobaru) Aca postaje VRHOVNI KOMANDANT.
Drugo:
napisao je nekakav „program vlade“ koji će drugi da sprovodi , znači – tuđa ODGOVORNOST.
Treće:
Vlade su veoma lako smenjive, u Italiji je jednom bilo da su se za godinu dana izmenjale četiri vlade, pa je država opet normalno funkcionisala jer je ipak parlament taj koji je važan. Aca može da smenjuje vlade (ili ministre) u zavisnosti od toga da li i kako sprovode njegove zamisli ili zavisno od toga koliko ga i kako pritiskaju „sa Istoka“ ili „sa Zapada“. Za razliku od vlade, parlament se teže menja! Može, na primer, Grobar da raspusti parlament, ali mu za to treba veoma jak razlog, a to ne bi ni uradio zbog onog gore „prvo(g)“. Znači: Aca bi bio miran ČETIRI GODINE.

Sad će neko da kaže kako bi to bila „konačna podela na zakonodavnu i izvršnu vlasti da Aca ipak ne bi mogao tek tako da upravlja po svom nahođenju. KO KAŽE? Ako je svojevremeno mogao Rišelje, što ne bi i Acko?
Ustvari, jedino mi ovakav nekakav scenario objašnjava ovu „navalu na jasle“ i „potrebu za uvlačenjem“ i „mogućnost da još neko sem SNS učestvuje u radu vlade“. Da nije toga, zašto bi iko drugi ulazio u vladu, zašto bi SNS ikog puštala pored sebe? Imaju ubedljivu većinu (sem ako bi poželeli da menjaju ustav, onda bi im trebale 2/3 pa bi zvali u pomoć SPS, ali bi morali i na referendum), tako da bi mogli komotno da vladaju sa Ackom na čelu vlade. Ali bi onda Acko bio i ODGOVORAN i narodu i Istoku i Zapadu i Svojima… Ovako je ipak najlepše: Acko jede – drugi plaćaju, Acko vlada – druge smenjuju i kažnjavaju.

ImageŠta znači nadisati se malo kiseonika, svašta čoveku počne da pada na pamet. A možda i nije kiseonik, nego sam udahnuo nešto što se spustilo iz onih „kemtrejlova“, pa mi se pričinjavaju horori? Svejedno, videćemo najpre formiranje skupštine za koji dan, a onda ćemo da vidimo kako će da izgleda i vlada.

Kako god bilo, biće tragikomično

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s