Ukorički

Poštovana vlado, cenjeni poslanici… i ostala bagro:
(…khm!..)

Dakle, kako prenose elektronski i štampani mediji (organima praćenja: ne uznemiravam JA, da se zna) Kori Udovički predviđa “grčki scenario“, ako se ne stegnu kaiševi toliko da nas preseku u struku, na pola. Sledi nam DRŽAVNI BANKROT!

Kori UdovickiCenjena bagro, DOKLE MISLITE DA CEDITE SUVU DRENOVINU, i to malo isceđenog da razvlačite na lično uživanje i bahaćenje?! jedno morate da znate: država ne može da zaradi od “STRANIH (prevaranata) INVESTITORA”, niti se zarađuje tako što rasprodaješ resurse, zemlju i alate, ono čime se prave pare. Pitajte najsiromašnijeg i najnesposobnijeg seljaka zemljoradnika ako ne verujete. Država može da zaradi samo ako van svojih granica proda neku robu ili uslugu. Znači, ako je neko krenuo preko granice vozeći dva džaka krompira na bicikli (ovo je samo primer, karikiram i banalizujem!), pustite ga da prođe bez plaćanja bilo čega! Ne razrezujte mu “taksu po džaku” – vratiće se bez džakova, ali sa nekakvim parama, pa će nešto da kupi, da plati neke račune i preko PDV-a da doda u budžet.
Zamislite nešto čemu smo veoma blizu: da stane trgovina, nema se više para, niko ne kupuje ništa, prihod od PDV-a = NULA!
Zamislite sada milion pojedinaca koji prodaju po nešto preko granice, naprave nekakav izvoz i unesu u državu samo po 100€ u proseku. Pa to je 100.000.000€ idioti nijedni!!! Jebali vas više porezi i prirezi i takse i pedeveji i smanjenja i stezanja kaiša! Izvoz, izvoz je jedini spas! Nemamo šta da izvezemo? Imamo. Umeju i mogu ljudi, ali vi ste im oteli fabrike i zemlju, stavili lance na noge, vezali ruke lisicama, sve im oteli… i očekujete – ŠTA?!

I legalizujte tu konoplju, već jednom! Baš me briga za indijsku, ali industrijska konoplja pruža toliko mogućnosti, da je to teško ukratko opisati! Legalizujte dok još ima živih po selima koji su je obrađivali i prerađivali do pre pedesetak godina, i dok im nije sav alat zarđao i propao. Dok mogu da prenesu svoje znanje i iskustvo.
A indijska? Pa šta! Pogledajte Kolorado: njihov najveći problem je gde da smeste onoliki keš.

buntPa vama je problem nedostatak keša, jel’ da?
Idioti… na čelu sa Vučićem, Udovički i ostalim “ekspertima”
.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s